Tuesday, March 24, 2009

Uite cum se duce in eroare consumatorul

Nu am vrut sa umplu cu intamplari neplacute acest blog, dar nu pot sa ma abtin sa nu povestesc ce am patit la hypermarketul Cora.


Am mers acum vreo 2 saptamani acolo si am vazut la sectiunea fructe de mare si pesti – cele vrac, congelate - niste creveti mari, misto. Fiind o mare fana a crevetilor am zis ca am dat lovitura si am gasit cei mai mari creveti…chiar si pe eticheta scria clar CREVETI ROSII DECORTICATI…chiar si pretul imi demonstra ca sunt clar creveti (42, 99 ron/kg).

Am zis ca nu strica sa imi iau jumatate de kilogram si sa ma rasfat…zis si facut.

Merg acasa, ii prepar si cand gust…wow…nu aveau gust de crevete…ci, am dedus dupa putin timp, de surimi…ma rog si alte chestii.

Dupa analize mai atente am dedus ca era clar ceva amestec din carne de surimi pusa in forma de crevete.

Am mancat 3-4 si i-am aruncat pe restul...


Mi-am promis ca o sa ma duc la Cora sa vad daca eu am fost cea care s-a inselat si a vazut gresit eticheta produsului (dupa cum ziceam erau vrac deci singura eticheta era cea pusa de Cora).


Si ieri asta am si facut, am mers la Cora si cand m-am uitat al respectivii “creveti”, eticheta tot “creveti rosii decorticati” scria, pretul acelasi…si cand ma uit mai bine langa eticheta mai era un autocolant cu descrierea produsului, evident scrisa cu litere foarte mici. Ce scria? “Creveti surimi Maxi”, compozitia: surimi, oua, E-uri, soia etc. Deci un amestec…deloc pe gustul meu.

Am chemat doamnele care serveau la acest raion ca sa imi dea o explicatie, prima doamna nu a putut sa-mi explice nimic, dar a chemat seful de raion, o domnisoara firava…care a zis ca este o eroare de sistem si ca au aceeasi eticheta, insa langa scrie clar fiecare ce contine…Dar cine ar fi citit ce scrie cu litere mici???

Dupa explicatii, scuze si iara explicatii ne-a promis ca o sa schimbe eticheta.


In concluzie, eu tot nu sunt pe deplin lamurita daca producatorul (Pestisorul de aur) este cel care a pus crevetii surimi (apropo, surimi cumparat tot asa la vrac are pretul de 12 ron/kg) la acelasi pret cu crevetii adevarati sau Cora a facut aceasta greseala foarte inteligenta.

Am cautat si pe internet si am vazut ca si alti producatori/importatori au facut aceeasi smecherie si pe crevetii din surimi au scris mare “Creveti Maxi” si undeva cu litere mici de tot “surimi”.

Si uite asa se duce in eroare consumatorul :)


Creveti surimi

Creveti rosii decorticati

No comments:

Post a Comment